vasárnap, október 31, 2010

Microsoft, Google

Tisztelt Idelátogató!

Mint azt az előző posztomban is olvashattátok, újabb feladattal nézek szembe az új félévben. A Google témánkat először felosztottuk néhány részre, amelyeket szétosztottunk magunk között. Az én résztémáim így a Google-t megelőző keresőmotorok és a SEO lett. Mindenkinek minimum 10 forrást össze kell szednie a témájában, és azoknak az adatait - már amelyek fellelhetően a weben - közölnünk kell itt a blogban. Valamint egy kis saját magunk által készített kivonatot és indoklást is kell készíteni, miért jó az a forrás. Így a következőkben ezt meg is teszem posztonként egyet-egyet.

Fecz Ágnes: Microsoft, Google (utóbbit felhasználva)
2007. május 30.
irodalom - internet - napló

Bőséges információt kaphatunk arról, hogy a Microsoft és a Google közötti harcnak mi is a háttere, honnan is indultak, hogyan haladtak, s végül hol tartanak most. Valamint a cikk végén egy summázat található, amely a két elbeszélésből levont konklúziónak mondható.

Témám kifejtése kapcsán nem a két cég közötti harc miatt tartottam információdús forrásnak, hanem amiatt ami tulajdonképpen a felvezetése. A Google-lal kapcsolatos részét használtam fel a témámban, mégpedig a Google rövid (elő)története című résznél. A továbbiakban is jól alkalmazható lett volna, azonban a helyszűke miatt erre nem volt lehetőségem, hiszen már mélyebbre ásott a korábbi és a fejlesztett, mai Google felépítésében, amely már nem az én, személyes témámhoz tartozik. Viszont, ha valaki érdeklődik e téma iránt, annak javasolni tudom, hogy böngéssze át bővebben, hiszen sok érdekes információt tudhat meg a két vállalat múltjáról, jelenéről, s esetlgesen jövőjéről is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése